DSB Bank

DSB BankDSB Bank is gevallen

Op 19 oktober 2009 is de DSB Bank failliet verklaard.

Bevriezing spaargeld

DSB Bank zat een tijd in een neerwaartse spiraal. Het werd zelfs zo erg met de bank gesteld dat klanten niet meer bij hun spaargeld kunnen. Dit kwam doordat de noodregeling van de DSB Bank van Dirk Scheringa in werking werd gesteld. Maandag 12-10-2009 stemde de rechtbank te Amsterdam hiermee in.

Dirk Scheringa

DSB Bank stond voor de oprichter van de bank: Dirk Scheringa Beheer. Hij was een financiële dienstverlener en tevens verzekeraar van Nederlandse afkomst.

Dirk Scheringa had na zijn ontslag als politieagent besloten om samen met zijn vrouw Buro Frisia op te richten in 1975. Eind 1998 is Frisia opgegaan in de zogehete DSB Groep. Deze DSB Groep bestaat uit o.a. de twee belangrijke bedrijfsonderdelen: “DSB Bank” voor spaarproducten en voor kredietproducten “DSB Direct”. Onder de endorser DSB Groep vallen verschillende namen, zoals Frisia Financieringen, Becam, Lenen.nl en Postkrediet. De DSB Groep werd in 2006 omgevormd tot de DSB Bank.

DSB Bank Sponsoring

Dirk Scheringa was voorzitter van de profvoetbalclub AZ uit Alkmaar. Hiervan was Frisia Financieringen subsponsor (Frisia Financieringen valt onder de DSB Groep) en de DSB Bank hoofdsponsor. Op de shirts van de spelers was daarom ook in het kort de DSB Bank geprint als DSB. Daarnaast was het Alkmaarse stadion vernoemd naar zijn hoofdsponsor: het DSB Stadion.

Ook het AZ Vrouwen team werd gesponsord door de aftakking van de bank: Frisia Financieringen. Zij waren hiervan de hoofdsponsor. Daarnaast sponsorde DSB Bank heel erg lang nog een sportvereniging, namelijk de Nederlandse schaatsploeg. Ten slotte sponsorde zij tevens een wielerploeg in het damespeleton.

Irritante TV- reclames

Uit verkiezingen van de ‘Loden Leeuw’, dit is een verkiezing van de meest irritante reclame van het trosprogramma Radar, was altijd overduidelijk naar voren gekomen dat de DSB Bank erg hoog scoorde. Dit betekende dus dat de reclames als ‘uitermate irritant’ werden ervaren door de kijker. Becam en Frisia Financieringen (waar Frits Bom hiervan de presentator was) waren in de jaren 2003 en 2004 de ongelukkige winnaars van de prijs.

Misleidend

In verscheidene TV programma’s, zoals Kassa en Tros Radar, was DSB Bank in opspraak geraakt met het oog op het maken misleidende reclames. Daarnaast was op te maken uit verschillende weblogs dat DSB Bank mensen een oor proberen aan te naaien.

Handelsnamen

Zoals hierboven al eerder is aangegeven, werkt DSB Bank met heel veel verschillende zogeheten handelsnamen. De vijf bekendste zijn handelsnamen zijn/waren: Becam, Frisia Financieringen, Lenen.nl en Postkrediet.

DSB Bank Actie

Hieronder vindt u een interview van Pauw & Witteman met Dirk Scheringa, ex- directeur van de DSB Bank.

Meer informatie over lenen bij DSB Bank? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>